Pages

Wednesday 7 March 2012

Kuues päev Glaramaral - Travel Test


Hommikul kell 9.30 algas Travel testi esimene faas - koti valmistamine. Travel test kujutab endast võistlust, mille käigus tuleb valmistada käepäraste materjalidega kott, mis peab vastu pidama erinevatele katsumustele.

Kotti tuli laadida kolm muna (pidid jääma terveks), ajaleht (pidi jääma kuivaks), pudeliga vedelik (pidi jääma täis) ning kivi.





Pudeli isoleerisime teibiga ning lisasime peale puuklotsi et vedelik jääks sisse. Munade jaoks sai loodud väike karbike, kuid kuna ajapuuduse tõttu ei jõudnud sellele kaant teha siis teipisime ühe külje lihtsalt kinni. Paberi mässisime lihtsalt kotti ja lootsime, et ehk veab ja jääb kuivaks. Koti jõudsime väga vaevu valmis ning esimene detail tuli juba pärast esmast katsetust küljest...

Meistrimehed

Visandina nägi see palju ilusam välja...

Üks reeglitest kogu päeva vältel oli see, et kott ei tohtinud maad puutuda. Esimeseks katsumuseks oli koti transportimine jõe ühelt kaldalt teisele ja tagasi. See oli ainus ülesanne, mis võttis meil maksimum aja ehk pea 45 minutit, kuna meil oli probleeme köiega, mis jäi kõrgele puuokstesse kinni.


Mõni sentimeeter jäi veest puudu



Teiseks ülesandeks oli vett täis oleva ämbri transportimine silla alt läbi, nii et ise pidime kogu aeg silla peal olema. See läks meil väga kergelt ning sujuvalt.

Operation Save the Water accomplished
Kolmandaks ülesandeks sõitsime mägiratta laenutuse juurde, kus pidime orienteeruma. Kogusime erinevate punktide juurest tähed, mis moodustasid sõnu.



Neljandaks ülesandeks oli pudeli täitmine veega kasutades selleks torusid. Kuna instruktor ei öelnud, et me peame ilmtingimata torudest tunneli tegema, siis täitsime me need lihtsalt veega ja kallasime pudelisse.



Viiendaks ülesandeks oli nö soo ületamine, kus kasutada oli 4 kasti ning maad puudutada ei tohtinud. Selle ülesande lõpuks oli meie kott juba jubedalt räsitud ning lagunenud.



Tagasijõudes tegima veel ühe esitluse, kus pidime selgitama, miks just meie kott parim oli. Panime kokku ühe lühikese reklaamklipi. Pärast vaatasime ka kotisisud üle. Meil oli terveks jäänud ainult 2 muna, kuna need me saime köögist uued ruttu küsida enne kui teine grupp lõppu jõudis. Muu oli kõik katastroof. Pudel tühi, ajaleht märg ja munad lõhutud. Kotist ei hakka üldse rääkimagi... Igatahes oli väga vahva mäng.



Pärast esitlusi oli meil teemaks ekspeditsiooni toit. Nimelt tuli meil ette antud summa eest planeerida oma söök - 2 hommikusööki, 2 lõunat ning 2 õhtusööki. Kuna ma olin Joshiga ühes telgis siis otsustasime rahad kokku panna ja kõik kahepeale osta. Eelarve oli 24 naela ehk 12 naela nägu. Plaan oli hommikuti šokolaadiputru süüa; lõunaks natural bar'id, avokaadod, pähklid, rosinad & kuivatatud puuviljad; esimese ekspeditsioonipäeva õhtuks oli plaan teha pastat ning teiseks õhtuks cus cus'i.


0 comments:

Post a Comment